Pages

Thursday, May 17, 2012

Say No to Legging!


Comelnye legging2 kt dlm gmbr nie.. Klau nk sgt nmpk cute, pakailah legging nie. 
P/s : Only babies look good in legging okayh..



Salam.. tajuk entry kali ni, mcm yg trtulis kt atas lah ye.. Say No to Legging! :)
Hmm..bismillahirrahmanirrahim.....
Legging ni dh jadi satu trend yg tk sihat dlm masyrakat kite. Betul tk? Hmm, risau sbenarnya. Pegi mane2 pun skrng nampak perempuan seagama dgn kite mengenakan legging. Tk kiralah yg bertudung mahu pun tidak bertudung. Mengapa begitu ya muslimat? mmm....Tk perlulah rasanya kite mengikut trend artis2 sekarang.. Kalau omputeh nk pakai, biaq pi la depa.. Depa tu mmg dedah sana dedah cnie...Aigoo..Sbenarnye...Mengapa org minat sgt nk pakai2 legging ni ek?

1. Cantikkah legging?
- 'Cantik' sbb nmpk bentuk betis : ada yg kurus ade yg TAK kurus. =='

2. Kenape pakai legging?
-'Alah, tk boleh ke? Pakai legging kn same je ngn jeans. Sluar jeans pun nmpk bentuk kaki jgk. 'Oh ye ke? sape suruh pakai jeans yg same ketat ngn legging? =='

Okay, cukup dgn dua soalan ni. Haha.. skrng nk cite experience nia dgn legging. Nia tk penah pakai legging kt public nih. Mane boleh, kn kite tahu pakai legging dosa sbb nmpk aurat. So nk dijadikan cerita, nia mmg beli legging, kononnya nk try pakai dlm rumah dgn t shirt labuh......Maka pada hari pertama memakainya di bilik......jeng jeng jeng...... Then try nk tido.. MasyaAllah. Masa tido tu, duk mengeluh kesakitan. tk dpt tido, like seyesly... Im finding punca kenape ni rase lenguh2 kaki, sumpah tk dpt tido. Akhirnya dpt detect punca tk dpt tido. LEGGING rupanya! I immediately removed that legging, baru dpt tido.


Oooooooo, jadi rupanya legging ni mengganggu sistem peredaran darah kite lah wahai kwn2 sekalian...
Habis sakit bdn nia. Isy2,.... rase nk buang dlm tong smpah je legging tu, Wasting my money for buying it. Jadi apa yg seronok sgt legging ni? Dosa pun dpt...sakit pn dpt. Nia yg bdn kecik ni pun sakit bile pakai legging. Tk tahu lah mcm mne budak2 ni yg saiz besar sikit deal ngn bende alah nie.

Hmm, so kesimpulannya kt cnie.. Tk perlulah rasanya kot kite nk teruskan legasi legging ni dlm masyarakat Islam terutamanya.. Kalau rasa susah nk beli seluar longgar2, beli kain je lah senang. Selamat dh aurat korang. Ramai lelaki yg tk stuju ngn tindakan kaum2 hawa yg memilih legging utk dipakai ke mana2 je. Wahai kaum adam, nasihatilah teman2 kamu yg perempuan tu..manelah tahu lembut hati dye bile trkene teguran dari kaum berlawanan jantina, ye dak?




Advice : Usahlah kita menjadi tayangan percuma bagi lelaki2 bukan muhrim. Save urselves for ur husbands my dear. :)




Thursday, May 10, 2012




Honeymoon Destination

Salam.. haha, org tgh mood exam, kite mood nk kawen pulak dah. :p Smue org ade impian masing2... Nia pn berhak berangan . Haha. emm, so let me share with u my honeymoon destination. Ada dua option. Pergi salah satu pun dh puas hati. Weeeeeeee. To my future husband,.. nk kawin tu, poket kasi tebal sikit ye. Hahaha.. jgn cuak dulu. Okay2 jom berhoneymooooon......



KOREA -JEJU ISLAND 

:)

Image Detail

Comel kan dua org nie... huk huk. I love them both. :)

Image Detail


Anyong hae sayo~~~~Jeju Island! hoyeah...Klau slalu tgk cite korea, Jeju island nie mmg destinasi yg sgt famous. Hmm, agak mahal nk pergi cnie. Ye lah tmpt cntik kan. Tapi tk pe, tk lah semahal nk pegi UK. Nk tgk keindahan pulau nie, aaa...u have no idea how much i love beaches! Seronoknye laa.. nk pegi nk pegi nk pegi!



SPAIN :)

Image Detail

Romantik dn cantik! i loikee~~~


Image Detail

Hola Spain! Sbenarnye sblum berangan nk pegi Korea dlu, ingt nk pegi Spain. But since i heard that the cost is tooooo expensive,so kurang sket lah harapan tu. Melainkan bakal suami tu dh jutawan mase tu bolehlah nk belanja nia pegi spain. Haha...mcm mustahil pulak ade duit byk2. :p Tk pe2, talking bout Spain...nia nk pergi  sini sbb nia suke sgt bahasa diorg. :) Dlm proses belajar bahasa Spanish dn Korean skrng. Tp progress nye tk brape smooth lg. Busy kan org exam. :p tp update blog smpt je. Haha.





ADVICE FOR TODAY: Bahagiakanlah isterimu dengan membawanye honeymoon ke tmpt yg dia nak! Haha.. sorry, gile2 sikit hari nie. :p 




Traffic!!

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service