Pages

Monday, December 19, 2011

Pengantin Zaman Moden



Salam. hari ni nk sentuh isu berpakaian dalam perkahwinan.. Ckp soal kawen2 ni, klau dulu kite tgk gmbr mak bapak kite kawen, mak kite mesti tk pakai tudung kn.? bercucuk sanggul, pakai baju songket, tradisional gituuu..:p ( ini terkecuali utk org yg parents die masih muda oke) hee...tapi itu dulu, zaman dulu22... Zmn skrng, dh makin berubah. Alhamdulillah, zmn moden ni, dh ramai yg mula bertudung waktu kahwin. Bila sorang mula bertudung, bende ni dh jadi trend dh.. Tk pe, tu mmg benda baik. Tapi,ade jgk yg memilih utk pakai tudung time akad nikah je. Time bersanding, terus bukak. Haa, ini, tk boleh.. Tudung bukan benda main2 cik adik, kakak, mak cik, nenek oi.. Okay, tk pe. Masih ade masa utk perbaiki diri kan? mm.. Okay ckp psl bertudung time kawen ni, sbenarnye tudung tu sndiri pun bermasalah. knp nia kate bermasalah?? Mmg bermasalah bila tudung tu tudung pendek. Tahu2 je lah kite skrng, pengantin prmpuan suke sgt masukkan tudung dlm pakaian pengantin utk kasi kemas sikit, pastu terdedah la bentuk badan die dgn pakaian pengantin yg ketat2. isy, boleh ke mcm ni? Tk boleh.. Jgn peragakan badan percuma saje. Bukn ke suami kite ade kt sbelah tu? Mne boleh tayang body kt org ramai yg dtg majlis kahwin kite..

Actually byk je cara mcm mne nk menutup aurat dgn smpurna utk majlis nikah tu..emm..

1.first step, klau boleh jgn pakai baju yg sewa tuh. Tempah la, kasi baju longgar2 sikit. Lagi lawa kot klau baju yg tempah sndiri. :)

2. Tk semestinye perlu pakai tudung awning tuh. Tudung awning kebanyakannye singkat sikit.. So, pakai la shawl yg besar2 ke, pashmina lawa2 utk kawen.. pastu hias ngn lace.. waa comelnye >_<


3. Aurat kaki jgn lupe tutup.. >_<



Okay jom tgk gmbr ni satu2.. Kite tgk ape kesalahan yg diorg buat.





Okay pengantin ni bertudung. Goodjob. :) TAPI.. tudungnye dimasukkn ke dlm baju sehingga menampakkan susuk bdn. Baju pengntin trlalu fit.. mmg la nmpk mcm snow white, comel je.. tapi.......tk tutup aurat. Tk nk lah pakai mcm nie.. TK LULUS. next bride!











Gmbr ni sgt sweet sbb pengntin die posing2 gitu, heh.. Diorg punye kaler dh matching sgt, chomeyl jer... Nmpk mcm org2 kaya je nih.. Hmm, tudung dh pakai. Cuba teka ape yg tk kena? Haa, pakaian pengantin prmpuan menampakkan susuk bdnnye.. Aisy, tk syok la org nmpk saiz bdn kite.. tutup2~ ! >_< TAK LULUS jgk.. Okay, next bride!












Emm yg ni, mmg tk lulus dari awal lg.. First, rambut tk tutup... pastu baju pulak menampakkan lengan. Knp ramai sgt skrng nih pakai bju pengntin mcm nie? Even yg bertudung pn ade pakai mcm ni taw.. Aisy, tk boleh mcm ni....TAK LULUS. Next next next! :p












Haa, yg ni, thumbs up. Ni gmbr org arab sbenarnye.. Hee, klau nk fesyen yg menutup aurat, boleh tiru gaya diorg. Pakai labuh2 pun lawa ape.. Perfect! :0 yg ni LULUS..










PSST : Nk pakai mcm ni time kawen boley? haha. :p

4 comments:

Pakcik Kedink said...

Niceee

tania said...

hee..thanks for visiting ya~

Miss Zarable said...

haha. ble bace kan rse klaka sbb byg kan cane nia ckp. hahaha. nway, gudjob! nice post!

tania said...

ceh..miza rupenye.. ahaa...thanks anyway. well, jgn lah bayang im talking.. worst lah. haha

Post a Comment

Traffic!!

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service