Pages

Thursday, February 7, 2013

Manusia dan alergik





Assalamualaikum..

Jika anda seorang yg super sihat, Alhamdulillah! Anda lah calon utama yg nia wajibkn utk membaca entri Ni. Kalau bukn sbb anda seorang yg sihat, anda tkkn mampu click link Ni dn bace blog nia. Tahniah diucapkan. :)

Wahai anda2 yg sihat, tahukah anda...bahawasanya di luar Sana , dn juga sini,,mungkin 1000 meter dr anda, betapa ramainya insan lain yg alergik mknn, alergik itu alergik ini, tahukah anda? Tidak, mungkin anda tk pernah ambil peduli, sebab itu bukan urusan anda.

Ya, benar., memang anda tk perlu ambil peduli. Nia izinkn anda utk buat tk tau. Tapi dgn satu syarat. Mulut mesti jaga. :)

Allah kurniakan mulut, bukan utk menghina insan lain yg kurang sihat seperti anda yg super sehat. :)
Tahukah anda, .......

1. Ada manusia yg alergik dgn seafood. Kalau makan, mungkin akn menyebabkn sesak nafas. Mungkin hidung mereka bengkak, Boleh jadi jugak kulit akn gatal2 , dn sesetengah org akn ditumbuhi jerawat yg keterlaluan. Mereka2 ini majoritinya mempunyai sejenis penyakit bernama resdung. Okay?

2. Ada manusia yg tk Boleh minum sesetngah jenis minuman. Sebab boleh menyebabkn pening kepala. Kenapa. Boleh jadi minuman itu trlalu manis atau trlalu masam utk diterima system bdn mereka. Mengapa? Tanyalah sama Allah...bukankah Dia lebih mengetahui? Haa...kalau kite nk fikir, mmg tk dptt punye. Ada org tk boleh minum Milo,..ada org tk boleh minum guava...anggur...katanya Kalau diminum, akn pening kepala. ade org kalau minum kopi, minum teh, Perut kembung penuh angin. Knp? Nk dijelaskn secara saintifik mmg tk smue tahu. Jadi anggap sajalah smue Ni kerja Tuhan, haa kn senang begitu?

3. Ada manusia yg tk boleh makan kacang, asal mkn je, jerawat trus naik. Tp bukan smue jenis kacang.. Kacang Tanah je yg kuat bisa dye. Tapi trlalu ramai yg mentertawakan perkara ini,kononnye mitos, padahal mereka tk tau org yg alergik Ni sentiasa naik jerawat bila mkn kacang. Sebenarnya ramai lg yg alergik pd kacang, dn mereka ini mungkin tk perasan hakikat tu sebab muka mereka dh penuh dgn jerawat. Possible right? ;) ape2 pn, tahniah kpd yg Berjaya jaga muka. Sebenarnya Kalau ditanya pada artis2 bagaimana nk berkulit cantik, mereka juga akn berikn jwpn sama, iaitu, jgn mkn mknn berminyak. Tahukah anda kacang terkategori sebagai mknn berminyak? Haa, anda tidak tau! Kalau tk Ada knowledge, jgn syok sndiri ;)

4. Tahukah anda ade manusia yg alergik pd panadol? Pabila dimakan, Mata mereka trus membengkak seperti Mata katak O_O ya, anda mungkin tidak tahu kewujudan penyakit ini. Tapi yes, this kind of allergic sememangnya wujud dn sy sendiri menyaksikannya.

5. Tahukah anda wujudnya manusia yg alergik pd habuk? Pabila trlalu byk habuk, mereka akn bersin non stop..ade yg akn gatal2 kulitnya bila trkena habuk...menggaru2 tk berhenti. Anda anggap mereka mengada2, tp anda tk pernah selami perasaan mereka. Anda fikir mereka mahu jd begitu? Tidak, mereka tk mahu!



P/s:Jadi, akhir kata, sebagai manusia yg super duper sehat, bersyukurlah.. dn jgn pernah memperlekehkn org lain. Sihat hari ni, tk semestinya sihat selama2nya., jgn bila Allah dh tarik nikmat tu baru nk ingt pd Dia. Manusia kena bersimpati sesame manusia, wallahualam.

Thursday, May 17, 2012

Say No to Legging!


Comelnye legging2 kt dlm gmbr nie.. Klau nk sgt nmpk cute, pakailah legging nie. 
P/s : Only babies look good in legging okayh..



Salam.. tajuk entry kali ni, mcm yg trtulis kt atas lah ye.. Say No to Legging! :)
Hmm..bismillahirrahmanirrahim.....
Legging ni dh jadi satu trend yg tk sihat dlm masyrakat kite. Betul tk? Hmm, risau sbenarnya. Pegi mane2 pun skrng nampak perempuan seagama dgn kite mengenakan legging. Tk kiralah yg bertudung mahu pun tidak bertudung. Mengapa begitu ya muslimat? mmm....Tk perlulah rasanya kite mengikut trend artis2 sekarang.. Kalau omputeh nk pakai, biaq pi la depa.. Depa tu mmg dedah sana dedah cnie...Aigoo..Sbenarnye...Mengapa org minat sgt nk pakai2 legging ni ek?

1. Cantikkah legging?
- 'Cantik' sbb nmpk bentuk betis : ada yg kurus ade yg TAK kurus. =='

2. Kenape pakai legging?
-'Alah, tk boleh ke? Pakai legging kn same je ngn jeans. Sluar jeans pun nmpk bentuk kaki jgk. 'Oh ye ke? sape suruh pakai jeans yg same ketat ngn legging? =='

Okay, cukup dgn dua soalan ni. Haha.. skrng nk cite experience nia dgn legging. Nia tk penah pakai legging kt public nih. Mane boleh, kn kite tahu pakai legging dosa sbb nmpk aurat. So nk dijadikan cerita, nia mmg beli legging, kononnya nk try pakai dlm rumah dgn t shirt labuh......Maka pada hari pertama memakainya di bilik......jeng jeng jeng...... Then try nk tido.. MasyaAllah. Masa tido tu, duk mengeluh kesakitan. tk dpt tido, like seyesly... Im finding punca kenape ni rase lenguh2 kaki, sumpah tk dpt tido. Akhirnya dpt detect punca tk dpt tido. LEGGING rupanya! I immediately removed that legging, baru dpt tido.


Oooooooo, jadi rupanya legging ni mengganggu sistem peredaran darah kite lah wahai kwn2 sekalian...
Habis sakit bdn nia. Isy2,.... rase nk buang dlm tong smpah je legging tu, Wasting my money for buying it. Jadi apa yg seronok sgt legging ni? Dosa pun dpt...sakit pn dpt. Nia yg bdn kecik ni pun sakit bile pakai legging. Tk tahu lah mcm mne budak2 ni yg saiz besar sikit deal ngn bende alah nie.

Hmm, so kesimpulannya kt cnie.. Tk perlulah rasanya kot kite nk teruskan legasi legging ni dlm masyarakat Islam terutamanya.. Kalau rasa susah nk beli seluar longgar2, beli kain je lah senang. Selamat dh aurat korang. Ramai lelaki yg tk stuju ngn tindakan kaum2 hawa yg memilih legging utk dipakai ke mana2 je. Wahai kaum adam, nasihatilah teman2 kamu yg perempuan tu..manelah tahu lembut hati dye bile trkene teguran dari kaum berlawanan jantina, ye dak?




Advice : Usahlah kita menjadi tayangan percuma bagi lelaki2 bukan muhrim. Save urselves for ur husbands my dear. :)




Thursday, May 10, 2012




Honeymoon Destination

Salam.. haha, org tgh mood exam, kite mood nk kawen pulak dah. :p Smue org ade impian masing2... Nia pn berhak berangan . Haha. emm, so let me share with u my honeymoon destination. Ada dua option. Pergi salah satu pun dh puas hati. Weeeeeeee. To my future husband,.. nk kawin tu, poket kasi tebal sikit ye. Hahaha.. jgn cuak dulu. Okay2 jom berhoneymooooon......



KOREA -JEJU ISLAND 

:)

Image Detail

Comel kan dua org nie... huk huk. I love them both. :)

Image Detail


Anyong hae sayo~~~~Jeju Island! hoyeah...Klau slalu tgk cite korea, Jeju island nie mmg destinasi yg sgt famous. Hmm, agak mahal nk pergi cnie. Ye lah tmpt cntik kan. Tapi tk pe, tk lah semahal nk pegi UK. Nk tgk keindahan pulau nie, aaa...u have no idea how much i love beaches! Seronoknye laa.. nk pegi nk pegi nk pegi!



SPAIN :)

Image Detail

Romantik dn cantik! i loikee~~~


Image Detail

Hola Spain! Sbenarnye sblum berangan nk pegi Korea dlu, ingt nk pegi Spain. But since i heard that the cost is tooooo expensive,so kurang sket lah harapan tu. Melainkan bakal suami tu dh jutawan mase tu bolehlah nk belanja nia pegi spain. Haha...mcm mustahil pulak ade duit byk2. :p Tk pe2, talking bout Spain...nia nk pergi  sini sbb nia suke sgt bahasa diorg. :) Dlm proses belajar bahasa Spanish dn Korean skrng. Tp progress nye tk brape smooth lg. Busy kan org exam. :p tp update blog smpt je. Haha.





ADVICE FOR TODAY: Bahagiakanlah isterimu dengan membawanye honeymoon ke tmpt yg dia nak! Haha.. sorry, gile2 sikit hari nie. :p 




Monday, April 23, 2012

How to have a perfect body shape






Salam.. hey got sumthing to share today :) Wah mcm2 lah pulak cik Tania ni, nk share smue bnde dye tahu.. Nia nk share sumthing yg nia buat mase cubaan nia utk diet from GEMOK dlu dn masih diamalkn smpai skrng. Tp title post ni mcm over sikit. Perfect body shape? hisy tk de lah smpai perfect. Tips yg nk diberi ni supaya dpt mencapai ape yg dikehendaki. Perfect tk dijamin okeyh? Hee, okay2 straight to the point. Hmm, what i discover psl mslh2 prmpuan ni smue is smuenye nk ade body cntik.. Try mcm2 cara to keep fit. But still tk kurus2. Kurus tu satu hal. kdg2 mslh dgn saiz anggota bdn.. flat tummy, bla3x... Ade je org yg hari2 jogging, tp nmpk chubby jugak memanjang. Ade yg tk pegi jog pun, tp okay je bdn die. Okey smuenye perlukan effort babe. Now open ur heart to digest all my suggested methods from head to toe. Okey?

1. Jogging setempat
Utk anda2 yg pemalas nk angkat kaki- ade berita baik buat anda! Haha..Anda tk perlu jogging kt taman2..What u need to do is, stand still in front of a long mirror. Observe urself baik2. :p Then mulakan warming up exercises.. Lepas tu bile smpai ke kemuncaknye, jogging setempat/ lari setempat. Do it for about 10 minutes SETIAP HARIIIIII. Then klau rase nk tmbh lg, tmbh je..(klau larat lah kay?) jgn pakse diri. Buat smbil dgr music pun boleh. make sure music rancak :p This is beneficial for ur whole body kay?



2. Flat tummy exercise
Jgn tinggal exercise ni klau rase perut tu dh mengandung 2-3 bulan. ==' Buat lah dlm 10 kali repeat ...juga SETIAP HARI Sakit sikit.. tp tk pe, hasilnye sgt memberangsangkn. Jgn malas2. tk mo lah mls2 nie.. haish.



3. Urutan muka
Kpd mereka2 yg bermuka chubby atau isi yg berlebihan pd bhgian muka, boleh cuba cara nie. Suggested time is 10 minutes urut, slepas mandi.. Ala smbil2 tnggu rambut kering tu, ape slhnye, urut muke tu slow2... Tk penah nmpk bende nie? Dkt guardian ade rasenye. Byk tmpt ade bnde nie. Beli online pn boleh.. name dye face roller. this is one of its name lah. banyak name bnde ni pn. Bnde ni dpt pecahkn lemak2 kt bwh dagu, dn kurangkn kechubbyan korg yg pakai tudung pn ketat kt muka tuh. haha. :)





4. Urutan betis
Okey since ramai yg ade mslh betis besar walhal tuan bersaiz kecik, dun wori.. try this out. Pagi mase nk mandi tu, klau boleh time bukak shower dn bdn tgh basah, tekan betis dn urut, tarik dari bwh ke atas smpai habis kwsn betis mcm arrow kt atas nie haa. gune dua2 tgn ~~ tekan kasi lemak tu dari bwh tertolak ke atas. alah, mcm urut muka jugak konsepnye.. so urut 5 kali pd setiap betis. :) TEKAN KUAT2 TAW! berpada2 lah jugak. -.-




5. Urutan perut comel
Hee.. yg ini urutan yg perlu dilakukan semasa mandi jgk. sbb kite nk sapu gel mandian dlu , gosok2 dlu kt perut. supaya licin sikit senang nk gosok perut. Haa yg ini, mulakan dgn urut perut gune dua2 tgn.. 1st ikut arrow warna merah kt dlm gmbr kt atas nie.. Buat urutan clockwise.. tekan smpai perut tertekan ke dalam. sebanyak 10x pusingn. 2nd, ikut arrow warna kuning pulak. Tolak 5x. dn 3rdly, ikut arrow hijau tu, 5x jugak taw. Amalkan setiap hari :)


Okay dah.. ckup. ni lah tips senaman ringkas for a lovely body shape insyaAllah. Selamat mencuba




ADVICE FOR TODAY: If there's a will, there's a way. Jgn malas utk jadi cantik. hahaha.





Friday, March 16, 2012

Hidayah itu Satu Nikmat

Salam.. :)





Hidayah.. hidayah itu tk dtg bergolek, tk dtg melayang. Klau dipinta, ia kan datang. Klau tidak dipinta sekalipun, ia sentiasa dtg. Yg menggerakkan hidayah itu, pastinya Allah. Yg menerima hidayah itu pastinya kita, makhluk Allah. Tapi dapatkah kita lihat hidayah itu? Tidak, hidayah itu bukan dalam bentuk kotak hadiah.. Mediumnya, melalui orang2 sekeliling kita. Hari ni, nk bercerita psl satu kisah. Trpulanglah cerita ini mahu dikaitkan dgn siapa2 juga.. Klau ada yg trkene btg hidung, Alhamdulillah. :) klau tk de, tk pyh pusing2 kepala nk fikir. Just baca je.. Jom :)

Tersebutlah kisah...ade seorang gadis brname Natasha. Dia memang suka berpakaian ketat, katanye lebih selesa begitu. Pengalamannya bercinta, cukup hebat...cukup byk. Dlm hidupnya, selalu trfikir soal pahala. Namun jarang difikirkan soal dosa.. Menurut teman2nya, memang die seorang yg baik. Tapi pada mata Allah, dia sendiri tidak cuba memikirkannya. Dia seorang yg sayangkan Allah.. Setiap kali berbuat dosa, hatinya sentiasa terdetik nama Allah. Tapi, tidak juga ditinggalkan larangan Allah itu.

MAKA, ditakdirkan dgn kuasa Allah.. hadirlah orang2 di sekelilingnya, yg tnpa sedar, membawa hidayah meresap ke dlm dirinya.

ORANG 1: Hadir seorang teman bernama Lily (bukn name sbenar) yg sering menegurnya setiap kali baju yg dipakainya itu tidak menepati syarak.

' Aih, Tasha, kenape singkat sgt baju? Haa, tu lah, sluar dh kotor. Siape suruh pakai baju singkat2 lgi?'

-Secalit sindiran yg sudah ckup membuatkan hatinya tersentap. Dlm hatinya, 'marahkah aku?' Natasha malu... malu dgn kawan2nya yg lain. Malu kerana Lily tidak pernah menegur kwn2nye yg berbaju singkat, sebaliknya menegur si dia sahaja.' TIDAK ADIL! ' -bisik hati kecil Natasha-


ORANG 2: Allah hadirkan pula Ustaz Asri (bukn name sbenar) yg sering memuji pelajar2 perempuannya di dlm kelas.

' Bagus betul anak2 murid ustaz, smuenye bertudung, tutup aurat.. Ustaz suka sgt tgk.. Org prmpuan ni, Allah jadikan setiap inci kulitnya adalah berharga. Sbb tu kamu kene tutup.'

-Saat ustaz melafazkn ayat ini, Natasha tunduk diam membisu.. Kakinya disorokkan sedikit di bwh meja, agar ustaz tidak terlihat kakinya yg tidak memakai stokin. Dia malu.. Lengan baju kurungnya dikepit..dia malu seandainya ustaz tahu dia tidak memakai sarung lengan seperti teman2nya.. Namun, hatinya sekali lagi tersentak...hidayah mula mengetuk pintu hatinya.-


ORANG 3 : Allah hadirkan pula temannya bernama Mizyah (Bukn name sbenar) . Allah perlihatkan kepadanya kecantikan sbenar org yg menutup aurat. Saat itu, lengan baju kurung Mizyah terselak sehingga menampakkan sarung lengan berwarna hitam yg dipakainya.

-'Cantik juga klau pakai sarung lengan ni. Elok jugak..' bisik hati kecil Natasha-


ORANG 4 : Allah hadirkan pula ibunya.. yang tidak pernah penat menasihatinya. Pernah suatu hari, tudung yg dipakai Natasha sedikit labuh, bukanlah labuh yg menutup aurat.. tetapi labuh kerana saiznya yg besar sedikit sahaja.

' Tak sesuailah tudung labuh tapi baju singkat.'

-Hatinya marah dengan kata2 ibunya. Namun di sebalik kata2 itu, dia terfikir juga..memang tidak cantik klau tudung dn baju nampak tidak sempurna begitu.-


ORANG 5 : Allah datangkan dalam dirinya seorang lelaki.. bernama Adam (bukan name sbenar)

' Saya dgn kwn saya selalu kira bilangan perempuan yg tak pakai stokin. Bukan nak menghendap aurat org. Tapi just nak kira, berapa ramai yg turut perintah Allah, berapa ramai yg tidak.'

'Saya suka tgk org bertudung labuh.. Sejuk hati melihatnya.'

-Natasha jadi malu dalam hatinya.. Terdetik hatinya untuk mula berubah memakai stokin. Terfikir betapa tidak muslimahnya dia..betapa seorang lelaki itu mendambakan wanita solehah sebagai isterinya. Manakala dirinya tidak layak digelar solehah!-


ORANG 6 : Datang ustazah Atikah (bukan name sbenar) memberi ceramah di kelasnya..

' Boleh klau nk pakai tudung sarung tu , janji tutup aurat. Tapi jgn pulak pakai tudung sarung tu, kt depan tutup...kt bahagian tepi nampak bentuk kewanitaan awak tu.'

-Dia tunduk meneliti penampilannya. Ya, benar.. memang tudung sarung itu tidak ckup labuh. Bahkan dari tepi, bisa menampakkan bentuk dada yg tidak seharusnya terlihat oleh bukan muhrim. MasyaAllah,dia mengucap dlm hatinya.-


ORANG 7 : Manusia yg seterusnya dihadirkan Allah ialah Umairah (bukn name sbenar) yg menyampaikan hidayah Allah cukup hanya dgn pandangannya yg membunuh. -_-

Direnungnya Natasha setiap kali Natasha berpakaian agak ketat. Dipandang serongnya Natasha membuatkan dia jadi serba salah..


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dengan takdir Allah... setelah cukup hadirnya 7 insan yang luar biasa ini dalam hidupnya, maka jadilah dia seorang yg insaf dgn kesilapannya... dn mengubah penampilannya.



Natasha - SEBELUM-


Image Detail
Image Detail
Natasha- SELEPAS-





ADVICE FOR TODAY: Hidayah itu datang pada bila2 masa sahaja.. Mungkin hari ini, seseorang itu ibarat iblis, besok boleh jadi pekertinya seperti malaikat. Dengan izin Allah, keajaiban boleh terjadi.. :) Berubahlah sebelum terlambat. Ambillah iktibar daripada kisah yg diceritakan hari ini.

Saturday, January 28, 2012

Bermain-main Dalam Solat


Image Detail

Salam..

Penah dgr tk solat itu tiang agama? aisy, klau org Islam mesti penah dengar punye..
Penah dgr tk amalan pertama yg mula2 dihisab ialah solat? Aisy,, mestilah penah dgr...kan org Islam kan?
Penah dgr tk yg solat dpt mencegah kite dr melakukan maksiat? Oh mesti lah penah dgr, kite smue kn org Islam..

:) Okay, kite..memang org Islam. Sebab tu kite tahu fakta2 psl solat nie. Sbb tu kite tahu kenape kite solat. Sbb tu kite tahu kenape mesti sembah Allah. Tapi...kenapa bila kite betul2 melakukan solat, kite lupe.. kite lalai.. kite bermain-main dalam solat? Nia tk nk mention soal khusyuk, sbb soal khusyuk ni pandai2lah masing2 nk deal mcm mne nk khusyuk dalam solat. Tapi mcm mane klau keadaan yg disengajakan? Contohnye...waktu sujud. Klau mase kecik2 dlu, mmg budak2 termasuk nia sndiri sujud bukannye betul sgt. Bacaan pun tunggang terbalik. Asyik nk cpt je. Tapi tu dlu.. skrng kite smue dh besar kan? Dh tahu hukum..Kite solat mestilah nak Allah terime. Tapi kenape lah ade lg insan2 yg sujud dlm solatnye seperti anak kecil. Trlalu cepat. Cpt mcm kilat.. Bila kite lihat org mcm ni, hati kite akn terdetik, masyaAllah, kenapa bacaannya trlalu cpt. Atau org ini hanya pura2 sembahyang ke? Haa, jgn smpai persoalan ini timbul dlm kepala setiap manusia yg melihat kite solat. Itu bru pandangan manusia, apatah lg pndangan Allah? Okay cuba bygkn situasi nie.. time kite salam ngn cikgu, pastu cikgu tu hulur tgn then kite bru nk cium tgn dye dh tarik tgn dye. Sekali dua tk pe lg, tp bile berkali2 cikgu tu buat mcm tu, kite ade rase nk salam lg tk ngn dye? Mestilah tak..rase mcm eh ape cikgu nie. ==' mcm tk serius je. Haa, mungkin itulah jugak persepsi Allah pada kite. Klau kite main2 mase sujud, agak2 Allah terime tk amalan kite tu? Dear friends....adik2...abg2...kakak2... jom, kite reflect balik. Mane satu antara ciri2 di bwh nie..yg kite termasuk dalamnye.

Okay ni contoh sujud dgn kalimah bacaannye sempurna. Dibaca sebanyak tiga kali
kalimah سُبْحَانَ رَبِّيَ الأَعْلَى وَبِحَمْدِهِ



JADI?

APA ALASAN ANDA SUJUD DLM WAKTU YG TRLALU SINGKAT?

Baca kalimah سُبْحَانَ رَبِّيَ الأَعْلَى وَبِحَمْدِهِ hanya sekali?



Atau baca سُبْحَانَ رَبِّيَ الأَعْلَى وَبِحَمْدِهِ darab tiga?


Atau baca shuishuishuishui mcm budak kecik yg hanya mengikut ibu dn ayahnye solat, mereka sujud lalu dye sujud, tp tk tahu kene bace ape. Beginikah anda?






ADVICE FOR TODAY: Sujudlah dgn merendahkn hati, membetulkn bacaan dn ikhlas kerana Allah.. Sempurnakan solatmu, insyaAllah jannah untukmu.


Sunday, January 15, 2012

Farabi oh Farabi~


Salam. New entry kali ni, i'll talk about moving to budak lelaki's block ---- > Farabi namenyer.. Haa, hari ni, hari kedua nia ade kt cnie. Hmm, being in a new place ni, agak kekok sikit lah. First sebab dh tk duk ngn roomates lame. Aaa rindu aisyah dn farah. :) Tp nk wt cmne, byk sebabnye. Mungkin jugak sbb ni takdir Tuhan yg membantu nia. Sbb ade sesuatu yg menghalang nia drpd duduk kt bilik yg sepatutnye nia duduk. There's sumthing.. really sumthing. Thank God Allah selamatkn nia drpd perlu lihat bnde tu hari2. So nk dijadikan cerita, nia masuk bilik kt aras dua. emm, aras satu agak messy, budak2 junior laki dulu duk situ. Haha, sorry la adik2 bilik awk akak tgk messy gile. ==' Tk pe, budak baru. emm, tapi kesian jugak kt diddy, dye dpt bilik hujung,.. Bilik tu full of rokok. ==' alahai klau nk merokok pn, jgn lah buang bwh katil adik2 sekalian.. :) So akak nk nasihat, merokok ni tk de faedah lgsung dik, berhenti2 la ek. Sayangilah nyawa2 anda. Emm, okey next : haha. hmmm, so mase mula2 masuk bilik yg baru nie (bilik senior), first impression was Wow, mcm ni ke bilik laki. mcm best je bilik nie, wangi as well. :p Feeling great to be here. dn rase tanak pindah balik dh blok asal sbb nk punggah brg2 yg mcm satu lori tu berat gile lah. ==' Hmm, talking bout rumates. Now niena dn zura sebilik ngn nia. Hee, wlaupun hanye rumates sementara utk sebulan nie sementara duk kt Farabi. Emmm haa,, satu lgi masalah. Kt floor nie kan, cermin kt toilet dye tinggi gile. Haha kene jinjing kaki klau nk tgk muke. Lol, ape la. Nia ni dh la pendek. :p Kesian kt kite taw... hahahaa.. Okey smbung citer, Siap2 je mengemas brg, kul 6.30 tu terus kuar gi T1. Tk thn nk minum coolblog. Lol, dahaga gile. Klaulah kt KMS ni ade jual air kan seronok. :p Semalam tido kul 3, sumpah tk ngntuk sbb tu tido lmbt. haaha.. Okay lah nk study nie, tdi baru lepas main buai kt taman. mm, saje je tulis entri pasal nie. Bye kwn2. :)

Traffic!!

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service