Pages

Monday, April 23, 2012

How to have a perfect body shape






Salam.. hey got sumthing to share today :) Wah mcm2 lah pulak cik Tania ni, nk share smue bnde dye tahu.. Nia nk share sumthing yg nia buat mase cubaan nia utk diet from GEMOK dlu dn masih diamalkn smpai skrng. Tp title post ni mcm over sikit. Perfect body shape? hisy tk de lah smpai perfect. Tips yg nk diberi ni supaya dpt mencapai ape yg dikehendaki. Perfect tk dijamin okeyh? Hee, okay2 straight to the point. Hmm, what i discover psl mslh2 prmpuan ni smue is smuenye nk ade body cntik.. Try mcm2 cara to keep fit. But still tk kurus2. Kurus tu satu hal. kdg2 mslh dgn saiz anggota bdn.. flat tummy, bla3x... Ade je org yg hari2 jogging, tp nmpk chubby jugak memanjang. Ade yg tk pegi jog pun, tp okay je bdn die. Okey smuenye perlukan effort babe. Now open ur heart to digest all my suggested methods from head to toe. Okey?

1. Jogging setempat
Utk anda2 yg pemalas nk angkat kaki- ade berita baik buat anda! Haha..Anda tk perlu jogging kt taman2..What u need to do is, stand still in front of a long mirror. Observe urself baik2. :p Then mulakan warming up exercises.. Lepas tu bile smpai ke kemuncaknye, jogging setempat/ lari setempat. Do it for about 10 minutes SETIAP HARIIIIII. Then klau rase nk tmbh lg, tmbh je..(klau larat lah kay?) jgn pakse diri. Buat smbil dgr music pun boleh. make sure music rancak :p This is beneficial for ur whole body kay?



2. Flat tummy exercise
Jgn tinggal exercise ni klau rase perut tu dh mengandung 2-3 bulan. ==' Buat lah dlm 10 kali repeat ...juga SETIAP HARI Sakit sikit.. tp tk pe, hasilnye sgt memberangsangkn. Jgn malas2. tk mo lah mls2 nie.. haish.



3. Urutan muka
Kpd mereka2 yg bermuka chubby atau isi yg berlebihan pd bhgian muka, boleh cuba cara nie. Suggested time is 10 minutes urut, slepas mandi.. Ala smbil2 tnggu rambut kering tu, ape slhnye, urut muke tu slow2... Tk penah nmpk bende nie? Dkt guardian ade rasenye. Byk tmpt ade bnde nie. Beli online pn boleh.. name dye face roller. this is one of its name lah. banyak name bnde ni pn. Bnde ni dpt pecahkn lemak2 kt bwh dagu, dn kurangkn kechubbyan korg yg pakai tudung pn ketat kt muka tuh. haha. :)





4. Urutan betis
Okey since ramai yg ade mslh betis besar walhal tuan bersaiz kecik, dun wori.. try this out. Pagi mase nk mandi tu, klau boleh time bukak shower dn bdn tgh basah, tekan betis dn urut, tarik dari bwh ke atas smpai habis kwsn betis mcm arrow kt atas nie haa. gune dua2 tgn ~~ tekan kasi lemak tu dari bwh tertolak ke atas. alah, mcm urut muka jugak konsepnye.. so urut 5 kali pd setiap betis. :) TEKAN KUAT2 TAW! berpada2 lah jugak. -.-




5. Urutan perut comel
Hee.. yg ini urutan yg perlu dilakukan semasa mandi jgk. sbb kite nk sapu gel mandian dlu , gosok2 dlu kt perut. supaya licin sikit senang nk gosok perut. Haa yg ini, mulakan dgn urut perut gune dua2 tgn.. 1st ikut arrow warna merah kt dlm gmbr kt atas nie.. Buat urutan clockwise.. tekan smpai perut tertekan ke dalam. sebanyak 10x pusingn. 2nd, ikut arrow warna kuning pulak. Tolak 5x. dn 3rdly, ikut arrow hijau tu, 5x jugak taw. Amalkan setiap hari :)


Okay dah.. ckup. ni lah tips senaman ringkas for a lovely body shape insyaAllah. Selamat mencuba




ADVICE FOR TODAY: If there's a will, there's a way. Jgn malas utk jadi cantik. hahaha.





0 comments:

Post a Comment

Traffic!!

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service