Pages

Tuesday, May 31, 2011

Resdung again!


Assalamualaikum.. at this moment im writing, my breathing is not so good. That tells you why I decided to share about my resdung. Hmm, sbenarnye dh lame kena resdung ni. Dari darjah 5 lgi. Hampir2 kene asma sbb resdung trlalu kuat. Well, i heard that rmai jgk yg ade resdung tapi tk perlu berpantang mkn seafood. But not me! arghh.... Doktor said i cant eat CERTAIN prawns, CERTAIN squids. So to make it easy, i just boicottttt je smue SOTONG dn UDANG. Tapi stiap kali mkn tom yam, or mkn besar ngn family, i'll just sapuuuu je smue makanan2 tu, mkn je..TAPI,for sure ah after mkn tu, terus sesak nafas...sesak sikit je :p hehe.

Org resdung ni kan, tk leh main habuk taw. Tk de lah bermain ngn habuk...maksudnye menyapu lantai ke, lap brg berhabuk ke, sbenarnye tk boleh. Lagi2 nia.. Slalu lepas mengemas, 24 jam after dat la kot, dlm hidung akn bengkak.. Luaran tk nmpk, tp klau suluh kt dlm, agak2 dh tk de ruang dh utk bernafas. Pintu dlm hidung tertutup. Ahh tidak! hmm....sabar je lah,sbb tu mama suruh pkai mask time berkemas. Tapi lemas la...haih.


Haa, ini dia ubat kesayangan nia.


Take this away from me, and i will slowly die in 10 days. haha

Ni outlook spray yg nia guna utk resdung. Name die NASONEX spray. Sblum ni tk guna spray yg ni, sblum ni gune BUDESONIDE. Tapi doktor Mizwa kate tk bagus, sbb ubt sblum ni murah, lagipun dari India. (eh ade kaitan ke) haha. Klau kt klinik kt seremban, harga die Rm 55. Klau kt kelate harga die RM 70. Believe it or not, i have to purchase ubat yg bertahan selama lebih kurang sebulan lebih je nie.. Ubat ni, kpd sape2 yg bakal guna, hee, kene spray dlm hidung sekali sehari je. But according to Doctor Mizwa again, nia kene spray 2x sehari sbb resdung dh teruk gile. Oh god, help me...smpai bile nk bergantung kt ubat nie... :(


ADVICE FOR TODAY : Kpd sesape yg ade resdung tu, jgn amik remeh benda ni. Ada people out there yg tercabut hidung taw sbb resdung dh melarat2..

0 comments:

Post a Comment

Traffic!!

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service