Pages

Friday, August 12, 2011

Friendship Tears





Once,..mama penah kate, " Awk ni hati batu ke... asal susah sgt nk nangis.. Tgk org lain tu, hati lembut je..nangis, ..sedih.." Penah jugak rasa malu ngn mama bila mama ckp cmtu. Actually nia buknnye seorang yg tk de perasaan, nia mybe just tk reti nk express kesedihan nia cmne. Tapi hakikatnye,..semua ni berubah lepas nia masuk ke Kolej Mara Seremban.. apatah lg masuk ke kelas 11.7, kelas kami ;kanak2 Tesl yg sgt terkenal dgn kelas yg bising dn byk ckp. Mane pn kiteorg pegi, org akn boleh detect, ' ah budak tesl lah tu.' Mmg tk dinafikan pun..Tp tk seorang pn sbenarnye tahu yg kiteorg smue sgt sgt sgt berjiwa perempuan = smue org mudah nk touching.

Tadi...smue budak2 A level year 2 perempuan berkumpul kt LT1. dh agak dh sbenarnye mesti nk ckp psl result yg baru je kuar smlm.. Actually tk expect slot ni akn jadi sedih gile... After one by one org berucap kt dpn tu, suasana jadi makin hiba.. smue org dh mula muhasabah diri... Then bila turn Niena (best student kelas kiteorg for this AS exam) berucap kt depan... smue org terus sebak bila niena ckp kt budak2 engin n account..

" Tdi niena dgr korang kate dpt 13 pun dh sedih sgt... tp cuba korang tanye budak2 Tesl.. kiteorg nk dpt 13 pun susah.. " (lebih kurang cmnie lah die berucap, nia pn tk dpt focus masa tu sbb tiba2 sebak..)

Masa niena ckp je dialog tu, smue teslians dh sebak dn nangis2.. ( budak A level lain pn dh ade yg nangis sbenarnye masa tu)... Masa tu, kiteorg teslians tibe2 realize yg betapa susahnye kiteorg strive so hard utk smpai ke hari ni... Tiba2 rase united ngn kwn2... dn rase brsalah sgt selama ni sbb kdg2 ade tk puas hati ngn kwn2..

Aaaa...sbenarnye nk ckp yg sejak masuk Tesl, nia dh jdi sgt perempuan.. hoho, wlaupun ade seorang hamba Allah ni kate nia keras. hehe... Nia tk penah sesenang ni nk nangis dpn public. It's so not me.. Tapi sejak menjadi Teslian, hati mudah sgt rapuh.. dn rasa ikatan persahabatan tu lebih kuat.. Terima kasih anak2 Tesl smua... sy syg kalian. <3

Ni nk share gmbr2 classmatesZ nia...

Abu, miza, farzana :p

Ecah, yun, dayah, amal, viann.
Yg dpt effect 'soft focus' kt tngah tu Icey, rumate nia :p
Ni jantung hati sy yg prmpuan.. yg lakinye tk leh nk reveal gmbr kt cnie.. haha. Haa, ni mira lyana.

farzana, leya dn teacher : (taklimat golden gong! )

nad, amal, zati, miza.

nad yg tgh berucap ntah pape.. haha

dayah dn nia :)

Ini queen niena.. haha.. berangan je lebih.
Ini King kami, Syafiq!



ADVICE FOR TODAY: Kwn2 adalah teman kita di saat suka dn duka.. Jgn sakitkan diorg okay?

0 comments:

Post a Comment

Traffic!!

Malaysia Free Backlink ServicesFree Promotion LinkFree Smart Automatic BacklinkMAJLIS LINK: Do Follow BacklinkLink Portal Teks TVAutoBacklinkGratisjapanese instant free backlink Free Plugboard Link Banner ButtonFree Automatic Backlink Service